Instagram NL   EN
Na korte afwezigheid is Het Klaslokaal weer terug met een nieuwe serie. Deze serie gaat over queer-kunst en wordt gedoceerd door Léon Kruijswijk. Voor deze lessen kun je online een kaartje kopen voor €15, en hier is een maaltijd in Café DS, voorafgaand aan het college bij inbegrepen.

Let op: het aantal plekken is beperkt en de les is in het Nederlands. Dit is de eerste editie in een serie van drie. Er is ook 1 ticket beschikbaar dat toegang verleent tot alle drie de gehele serie.

Over deze serie:
Queers zijn niet meer weg te denken uit de westerse maatschappij. Toch moet de gehele LGBTQI+ gemeenschap nog steeds strijden voor zichtbaarheid en acceptatie, zo ook in de kunstwereld. Deze trilogie van lezingen gaat in op queer onderwerpen in moderne en hedendaagse kunst. Welke LGBTQI+ onderwerpen kan je aantonen in kunst van de 20ste en 21ste eeuw? Wat betekent queer precies? En waarom kan juist kunst helpen om de wereld meer queer te maken? Léon Kruijswijk (freelance cultureel producent en curator) gaat in op deze vragen en meer. Iedere lezing gaat in op een ander tijdsbestek. 

Over deze les:
Wo 20.09.17 - hedendaagse queer-kunst, eind 20ste eeuw: De tweede helft van de 20ste staat bol van de maatschappelijke revoluties, zo ook als het gaat om het strijden voor gelijke LGBTQI+ rechten. Steeds vaker wordt kunst ingezet voor activisme en drukken kunstenaars hun seksuele voorkeuren uit met hun kunst. 

Léon Kruijswijk is freelance cultureel producent en curator, geïnteresseerd in moderne en hedendaagse queer kunst, postkolonialisme en het kunstinstituut. Hij werkt(e) onder andere voor Framer Framed, Kunstvlaai en Amsterdam Art Weekend, en cureert de Queer Series (een reeks publieke kunstevents). 

Ingang via Café DS.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now