Instagram NL   EN
Op woensdag 13 september is het tijd voor een nieuwe serie van Het Klaslokaal. Deze serie gaat over queer-kunst en wordt gedoceerd door Léon Kruijswijk. Bij het ticket is een maaltijd in Café DS, voorafgaand, of na afloop van het het college bij inbegrepen.

Let op: het aantal plekken is beperkt en de les is in het Nederlands. Dit is de eerste editie in een serie van drie. De eerste editie is inmiddels uitverkocht, en er zijn geen kaarten meer aan de deur verkrijgbaar.

Over deze serie:
Queers zijn niet meer weg te denken uit de westerse maatschappij. Toch moet de gehele LGBTQI+ gemeenschap nog steeds strijden voor zichtbaarheid en acceptatie, zo ook in de kunstwereld. Deze trilogie van lezingen gaat in op queer onderwerpen in moderne en hedendaagse kunst. Welke LGBTQI+ onderwerpen kan je aantonen in kunst van de 20ste en 21ste eeuw? Wat betekent queer precies? En waarom kan juist kunst helpen om de wereld meer queer te maken? Léon Kruijswijk (freelance cultureel producent en curator) gaat in op deze vragen en meer. Iedere lezing gaat in op een ander tijdsbestek. 

Over deze les:
Woensdag 13.09.17 - Moderne queer-kunst, begin 20ste eeuw: Het begrip homoseksualiteit werd in deze periode geïntroduceerd in de wetenschap en de media. Van acceptatie was nog nauwelijks sprake, maar toch legden meerdere kunstenaars en fotografen diverse vormen van gender en seksualiteit vast. Soms op suggestieve wijze, maar regelmatig ook expliciet. 

Léon Kruijswijk is freelance cultureel producent en curator, geïnteresseerd in moderne en hedendaagse queer kunst, postkolonialisme en het kunstinstituut. Hij werkt(e) onder andere voor Framer Framed, Kunstvlaai en Amsterdam Art Weekend, en cureert de Queer Series (een reeks publieke kunstevents). 

Ingang via Café DS. Met een ticket is de entree voor het concert van Sun Araw vrij.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now