Instagram NL   EN
De School zal op zaterdag 29 juli het officiële startpunt van de Pride Walk 2017 voor stadsdeel West zijn. Na deze wandeling is er in De School ruimte voor discussie, kunstexposities, performances, een voetbaltoernooi en een afsluitende barbecue.

Op 29 juli slaan De School en Stichting Sexmatters de handen ineen voor ‘Walk Proud, Talk Proud’. De School is het officiële Pride Walk-startpunt voor stadsdeel Amsterdam West. De Pride Walk zal de deelnemers leiden langs het Homomonument, de Dam en het Vondelpark om aldaar de Pride Week van 2017 feestelijk te openen.

Na de opening is er een volledig dagprogramma in De School, met talks van Tofik Dibi, Yassine Laoikili en Taira Miguel over het thema ‘Verboden Liefde’. Deze talks zijn in het Nederlands. Ook zal de onthulling van de installatie ‘Can’t Tell If I’m Grieving or Laughing’ door de Australische kunstenaar Carly Rose Bedford plaatsvinden in Het Kunstlokaal van De School. Op deze dag zijn er meerdere live performances rondom de installatie.

Dit alles vindt plaats onder een speciaal voor De School ontworpen Pride Flag, die 15 meter boven De Tuin van De School wappert om kleur te bekennen aan alle bezoekers en de rest van de buurt.

In de namiddag is er een zaalvoetbaltoernooi in Het Gymlokaal, de sportschool in het pand van De School. De deelnemende teams zullen bestaan uit een mix van dj’s, clubbezoekers, deelnemers, buurtbewoners en schoolteams.

Afsluitend is er bij mooi weer een barbecue op het terras van De School, waarbij ook halal en vegan-opties verkrijgbaar zijn.

Tijden:
10:00 Verzamelen voor ‘Walk Proud’ bij de clubingang van De School.
10:30 Start wandeling in de richting van het Homomonument, de Dam en het Vondelpark.
15:00 Opening van ‘Talk Proud’ in De Tuin van De School – Tofik Dibi over ‘Verboden Liefde’.
15:30 Begin voetbaltoernooi in Het Gymlokaal.
16:00 Yassine Laoikili over 'Me and my Girlfriend’.
17:00 Taira Miguel – spoken word.
18:00 De Barbecue op het terras van Café DS. Deelname is gratis.

Walk Proud, Talk Proud’ is mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel West.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now