Instagram NL   EN
Besef jij je na al die jaren nu ook pas dat de middelbare schooltijd stiekem toch de leukste tijd uit je leven was? Deze tijden zijn helaas allang vervlogen, maar de interesse voor onderwerpen als Geschiedenis, Filosofie en Maatschappijleer hebben we allemaal nog wel in zekere mate in ons. 
Na een mooie reeks lessen in 2016 zijn we vanaf 8 maart terug met Het Klaslokaal met lessen over onder andere de geschiedenis van disco, fotografie en design.

Hoe werkt het precies? Vanaf 8 maart hebben we zeven weken lang elke woensdag (behalve de tweede les op 14 maart) van 20:00 tot 21:00 een gastdocent die een les geeft in Het Klaslokaal. Voor deze lessen kan je online in onze ticketshop een kaartje kopen voor €10. Deze geeft je toegang tot de les met daarnaast een heerlijke kom authentieke ramen noodles in Café DS, vóór of ná de les. We raden je wel aan om snel te zijn, want voor elke les zijn er maar een bepaald aantal plekken. 

OVER DEZE LES
Floris Schrama en Sacha van den Haak werkten voorheen samen onder de naam Kok Pistolet. Nu zijn zij samen en los van elkaar het speelveld van ontwerpen aan het onderzoeken. Zij bewegen zich op het raakvlak van kunst, communicatie en ontwerp. Kritisch en contextueel denken leidt tot een inhoudelijk standpunt van waaruit een helder en oorspronkelijk beeld, concept of strategie ontstaat. Dit vormt de basis van elk proces. Er wordt gerelativeerd, ontgonnen, uitgebeend, geschept, hervormd en gereformeerd.

SCHEMA HET KLASLOKAAL
8 maart - Sacha van den Haak & Floris Schama - Ontwerpers - over het ontwerpproces
14 maart - Job de Wit - Muziekjournalist - over de geschiedenis van disco 
22 maart - Woes van Haaften – Art director - over de weg van maker naar curator met een portfolio 
29 maart (les in Engels) - Erik Rietveld – Philosopher and Co-Founder of Studio RAAAF - over Hardcore Heritage  
5 april - Coen Simon - Filosoof - over waarom niemand hetzelfde wil en iedereen hetzelfde doet
12 april - Misha de Ridder - Fotograaf - over de rol van geografie en klimaat in fotografie
19 april - Tina Lenz - Ontwerper & Docent Social Design - over Design Antropologie
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now