Instagram NL   EN
Besef jij je na al die jaren nu ook pas dat de middelbare schooltijd stiekem toch de leukste tijd uit je leven was? Deze tijden zijn helaas allang vervlogen, maar de interesse voor onderwerpen als Geschiedenis, Filosofie en Maatschappijleer hebben we allemaal nog wel in zekere mate in ons. 
Na een mooie reeks lessen in mei en juni zijn we vanaf 2 november terug met Het Klaslokaal met lessen over onder andere architectuur, film, videokunst en grafische vormgeving.

Hoe werkt het precies? Vanaf 2 november hebben we zeven weken lang elke woensdag van 20:00 tot 21:00 een gastdocent die een les geeft in Het Klaslokaal. Voor deze lessen kan je online in onze ticketshop een kaartje kopen voor €10. Deze geeft je toegang tot de les met daarnaast een heerlijke kom authentieke ramen noodles in Café DS, vóór of ná de les. We raden je wel aan om snel te zijn, want voor elke les zijn er maar een bepaald aantal plekken.

OVER DE MUZIEKSTROMING ULTRA
Een eerste teken dat eind jaren zeventig de punk over het hoogtepunt heen is, is de opkomst van de Ultrabeweging in Amsterdam. Ultra is een afkorting van Ultra Modernen en begint eind jaren zeventig in jongerencentrum Oktopus, waar cursussen zang, instrumenten en geluidstechniek gevolgd kunnen worden. Aangestoken door no wave in New York treden ze met open vizier de muziek tegemoet die, in de spelling van die tijd, 'ideologies', 'avant garde', 'elektronies', 'audio visueel' en 'eksperimenteel' is. In het seizoen 1980-1981 is het iedere woensdagavond Ultra-avond. Alles is mogelijk, zoals de Amerikaanse industrialpionier Z'EV, die een kettingzaag tot zijn instrumentarium rekent. 

Rooster 2 november t/m 14 december:

2 november — Trends met Tessa Cramer — over trends leren zien
9 november — Architectuur met Barend Koolhaas & Jaap Evert Abrahamse — over de architectuur van De School en omgeving
16 november  — Film met EYE — over de kunst van de film
23 november  — Grafische vormgeving met Louis Reith — over grafische vormgeving/ontwerp op de autonome manier
30 november  — Videokunst met Bart Rutten — over videokunst
7 december — Creativiteit met Lorenzo de Rita — over het stimuleren van creativiteit 
14 december — Muziek met Harold Schellinx — over de muziekstroming ‘ultramodern’
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now