Instagram NL   EN
Hou je van hedendaagse kunst, maar weet je er niks vanaf? Of ben je een kunstkenner, maar wil je altijd meer weten? Tijdens onze stoomcursus hedendaagse kunst, een samenwerking van We Are Public en Amsterdam Art, wordt de leek klaargestoomd en de connaisseur bijgespijkerd om met frisse moed en parate kennis Amsterdam Art Weekend 2016 (24 - 27 nov.) tegemoet te gaan.

Aan de hand van gesprekken met diverse gasten en veel begeleidend beeldmateriaal behandelt je gids Noor Mertens (voorheen Boijmans Van Beuningen, Kunstvlaai) zowel de grondleggers van de hedendaagse kunst als een nieuwe generatie kunstenaars. En hoe komt de inhoud van een tentoonstelling eigenlijk tot stand?

Mertens gebuikt de nieuwe tentoonstelling van Marinus Boezem (1934) in de Oude Kerk als uitgangspunt om verschillende aspecten van de hedendaagse kunst te onderzoeken: conceptuele kunst toen en nu, de locatie en kunstprogrammering van de Oude Kerk en de combinatie van oude en nieuwe generaties kunstenaars binnen één programma. Daarnaast wordt specifiek ingegaan op het oeuvre van Marinus Boezem, een van de grondleggers van de conceptuele kunst, en het werk van jong talent Yuki Okumura, wiens werk onderdeel is van het performanceprogramma dat de tentoonstelling van Boezem begeleidt. Okumura is vanavond ook aanwezig om over zijn werk te praten.

Te gast zijn (onder voorbehoud):
- Yuki Okumura (deelnemend kunstenaar)
- Jacqueline Grandjean (directeur en curator Oude Kerk)
- Nick Terra & Julia Mullié (curatoren performanceprogramma Oude Kerk).

--------------------------------------------
Tijdens Amsterdam Art Weekend kan je elk jaar vier dagen lang het nieuwste in de hedendaagse kunst ontdekken. Het eclectische programma bestaat naast tentoonstellingen uit performances, filmvertoningen, lezingen, rondleidingen, openingen en feestjes; een ware 360 graden kunst ervaring! Voor meer informatie over het programma of de 50 deelnemers ga naar www.amsterdamart.com.
Amsterdam Art Weekend 2016, 24 – 27 november.
--------------------------------------------

entree: €10,- voor WeArePublic leden, €20,- niet-leden
aanmelden verplicht via: insight@wearepublic.nl
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now