Facebook Instagram NL   EN
Met Bart Rutten
Besef jij je na al die jaren nu ook pas dat de middelbare schooltijd stiekem toch de leukste tijd uit je leven was? Deze tijden zijn helaas allang vervlogen, maar de interesse voor onderwerpen als Geschiedenis, Filosofie en Maatschappijleer hebben we allemaal nog wel in zekere mate in ons. 
Na een mooie reeks lessen in mei en juni zijn we vanaf 2 november terug met Het Klaslokaal met lessen over onder andere architectuur, film, videokunst en grafische vormgeving.

Hoe werkt het precies? Vanaf 2 november hebben we zeven weken lang elke woensdag van 20:00 tot 21:00 een gastdocent die een les geeft in Het Klaslokaal. Voor deze lessen kan je online in onze ticketshop een kaartje kopen voor €10. Deze geeft je toegang tot de les met daarnaast een heerlijke kom authentieke ramen noodles in Café DS, vóór of ná de les. We raden je wel aan om snel te zijn, want voor elke les zijn er maar een bepaald aantal plekken.

OVER DE LES
Sinds 1965 spreekt men van videokunst, een door de kunstenaar Nam Jun Paik bedachte term die niet meer weg te denken lijkt uit het landschap van de beeldende kunst. Maar wat is dat eigenlijk videokunst? Aan de hand van (fragmenten van) zowel historische als hedendaagse voorbeelden gaat Bart Rutten, hoofd collecties van het Stedelijk Museum Amsterdam, proberen om met de deelnemers een antwoord op deze vraag te vinden. Hierbij zal ook de ontwikkeling van videokunst en verschillende vormen van het gebruik van video aan bod komen.

Rooster 2 november t/m 14 december:

2 november — Trends met Tessa Cramer — over trends leren zien
9 november — Architectuur met Barend Koolhaas & Jaap Evert Abrahamse — over de architectuur van De School en omgeving
16 november  — Film met EYE — over de kunst van de film
23 november  — Grafische vormgeving met Louis Reith — over grafische vormgeving/ontwerp op de autonome manier
30 november  — Videokunst met Bart Rutten — over videokunst
7 december — Creativiteit met Lorenzo de Rita — over het stimuleren van creativiteit 
14 december — Muziek met Harold Schellinx — over de muziekstroming ‘ultramodern’
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now