Facebook Instagram NL   EN
Besef jij je na al die jaren nu ook pas dat de middelbare schooltijd stiekem toch de leukste tijd uit je leven was? Deze tijden zijn helaas allang vervlogen, maar de interesse voor onderwerpen als Geschiedenis, Filosofie en Maatschappijleer hebben we allemaal nog wel in zekere mate in ons.
Na een mooie reeks lessen in mei en juni zijn we vanaf 2 november terug met Het Klaslokaal met lessen over onder andere architectuur, film, videokunst en grafische vormgeving.

Hoe werkt het precies? Vanaf 2 november hebben we zeven weken lang elke woensdag van 20:00 tot 21:00 een gastdocent die een les geeft in Het Klaslokaal. Voor deze lessen kan je online in onze ticketshop een kaartje kopen voor €10. Deze geeft je toegang tot de les met daarnaast een heerlijke kom authentieke ramen noodles in Café DS, vóór of ná de les. We raden je wel aan om snel te zijn, want voor elke les zijn er maar een bepaald aantal plekken.

OVER TESSA CRAMER

Tessa Cramer is een toekomst gerichte academicus - nieuwsgierigheid, verdieping en interdisciplinariteit staan centraal in haar werk. De toekomst is in beweging en het is Tessa’s doel om die verandering te begrijpen en over te brengen op anderen. Tessadoet dat voor studenten in haar hoedanigheid als docent toekomst onderzoek aan de Fontys Academy for Creative Industries. Voor vakgenoten reflecteert zij op de toekomst industrie met haar promotie onderzoek over de professionalisering van toekomst experts via Maastricht University. Tessa’s streven om vakgenoten te verbinden brengt zij in praktijk als bestuurslid van de Dutch Future Society. En voor geïnteresseerden uit bedrijfsleven en andere disciplines breekt Tessa de toekomst open door middel van workshops en lezingen.

OVER DE LES
Tessa: "Voor een vak als trend onderzoek is een combinatie van intuïtie en rationeel denken de basis. Ratio wordt in het onderwijs met aandacht overgebracht en dat geldt in mindere mate voor intuïtie. In het college gaan we daarom vooral in op intuïtie en onze zintuigen. Want wanneer kijk je echt? Iedere dag nemen routes naar de supermarkt en ons werk, dat gaat vaak gedachteloos - we kijken om ons heen maar zien we ook? Om het college te illustreren, zal ik beelden laten zien van de Dutch Design Week in Eindhoven, gezien door de ogen van een trend onderzoeker."

Rooster 2 november t/m 14 december:

2 november — Trends met Tessa Cramer — over trends leren zien
9 november — Architectuur met Barend Koolhaas & Jaap Evert Abrahamse — over de architectuur van De School en omgeving
16 november  — Film met EYE — over de kunst van de film
23 november  — Grafische vormgeving met Louis Reith — over grafische vormgeving/ontwerp op de autonome manier
30 november  — Videokunst met Bart Rutten — over videokunst
7 december — Creativiteit met Lorenzo de Rita — over het stimuleren van creativiteit 
14 december — Muziek met Harold Schellinx — over de muziekstroming ‘ultramodern’ 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now