Instagram NL   EN
De School zal het komende jaar op verschillende plekken in haar pand tentoonstellingen realiseren met eigentijdse kunstenaars in samenwerking met verschillende musea en instituten. Voor de eerste editie zal De School samenwerken met het Stedelijk Museum Amsterdam en de Frans/Algerijnse kunstenaar Mohamed Bourouissa. De expositie van Bourouissa is vanaf 14 oktober t/m 27 november van dinsdag t/m zaterdag gratis te bezichtigen zijn van 17:00 - 22:00 en tijdens reguliere clubavonden.

Mohamed Bourouissa (1978, Blida, Algerije) staat bekend om zijn directe, krachtige kleurenfoto’s van jongeren en het dagelijks leven in de buitenwijken van Parijs. Bourouissa is geïnteresseerd in systemen, de manier waarop de maatschappij in elkaar zit en de wijze waarop sociale processen in gang worden gezet. Hij werkt, anders dan de klassieke geëngageerde fotograaf, altijd binnen en samen met gemeenschappen. Het werk van Bourouissa draait om individuen en hun plaats in de maatschappij. Zo is zijn werk Légende, te zien in de rookruimte van De School, gebaseerd op beeld van illegale sigarettenverkopers rond het Parijse metrostation Barbès. 
Vorig jaar kocht het Stedelijk Museum een foto en een tweeschermsvideo van aan van Bourouissa. Beide werken vormen een facet van het project Horseday (2013-heden). Dit najaar toont het Stedelijk ze als onderdeel van een door de kunstenaar vormgegeven ruimtevullende installatie.

Het Stedelijk Museum presenteert vanaf 13 oktober drie video-installaties en een foto expositie van Mohamed Bourouissa in De School. In het Stedelijk Museum zelf is t/m 1 januari Bourouissa’s installatie Horseday te zien.

ALGEMENE INFO
Kunstenaar: Mohamed Bourouissa
Werken: La valeur du produit, ALL-IN, Légende
Data lopende tentoonstelling: 14 oktober t/m 27 november 2016

* Not visitable on Tuesday November 15 and Thursday November 24
Bekijk video
Bekijk video
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now