Instagram NL   EN
03-03

Aïsha Devi
Know V.A.

Op donderdag 3 maart nodigt De School Aïsha Devi uit voor een optreden. Voordat Aïsha Devi begon te werken onder haar huidige moniker, maakte zij muziek onder haar alias Kate Wax en bracht een reeks platen uit op Trevor Jackson’s Output en James Holden’s Border Community. In 2013 zette zij haar eigen Danse Noire label op waarop ze haar EP Aura 4 Everyone en de plaat Hakken Dub/Throat Dub uitbracht, naast werk van onder andere de artiesten Vaghe Stelle en El Mahdy Jr. 

Aïsha Devi zegt dat Danse Noire gewijd is aan het verkennen van abstracte techno- en club structuren. In haar eigen muziek komt Devi’s Nepalees-Tibetaanse achtergrond sterk naar voren, in het bijzonder in haar gebruik van keelzang. Een techniek die ze veel gebruikt op haar laatste album “Of Matter and Spirit”, dat eind 2015 uitkwam op Houndstooth.

Aïsha Devi speelt op 3 maart in De School, en zal worden vergezeld door Know V.A.. Deze twee talentevolle Amsterdamse beatmakers zullen om 21 uur het voorprogramma verzorgen. De deuren openen om 20:00 en tickets zijn €12. 

Doors open: 20.00
Tickets: €12
Bekijk video
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now