Instagram NL   EN
24.08.2016 | In samenwerking met Cinema Delicatessen presenteren wij op 24 en 25 september Het Filmweekend. Tijdens deze dagen worden bij De School de films Young Wrestlers (2016) en Ants On A Shrimp (2016) vertoond. Met deze films leggen we een link tussen Het Gymlokaal en Restaurant DS door vóór de filmvertoningen een MMA clinic te organiseren en Japanese amuses te serveren.

Op zaterdag 24 september nodigt Het Gymlokaal voor Het Filmweekend Noach Blyden uit. Deze professioneel MMA-vechter gaat de beginselen van de sport uitleggen en voordoen, met de voornaamste focus op het worstelgedeelde. Hierna zullen de deelnemers in teams werken om de beginselen zelf toe te passen, waarna Ecopura gratis eiwitshakes uitdeelt. Na deze clinic is de intieme documentaire Young Wrestlers te bezichtigen. Deze film toont de smalle scheidslijn tussen vriendschap en competitie in de worstelacademie in de Turkse provincie Amasyavan. Net zoals andere jongens van hun leeftijd worstelen Ahmet en zijn 25 klasgenoten met het verlangen naar erkenning, met heimwee en met hun streefgewicht. Vooral echter worstelen ze met en tegen elkaar. Ze zijn tegelijk kameraden en tegenstanders, die dezelfde droom delen: Olympisch goud.

Op zondag 25 september begint Het Filmweekend met een reeks van Japanse amuses, bereid door de hoofdchef van Restaurant DS Lennart Ylstra. Hierna verplaatst de avond zich naar Het Gymlokaal, waar Ants On A Shrimp zal worden vertoond. Ants on a Shrimp is een unieke en spannende fooddocumentaire waarbij één van de beste restaurants ter wereld, het in Kopenhagen gevestigde Noma met zijn beroemde en charismatische chef-kok René Redzepi, voor een uniek culinair experiment naar Tokio verhuist voor de periode van vijf weken.

Op beide avonden is er de mogelijkheid om authentieke ramen noodles te eten in Café DS. Bezoekers van Het Filmweekend krijgen hierop bij het op vertoon van hun kaartje 25% korting.

Aankomende data van Het Filmweekend
Zaterdag 24 september - MMA clinic in Het Gymlokaal en vertoning Young Wrestlers - 16:00 - 20:00 - combiticket €15 / losse film €5

Zondag 25 september - Japanse amuses in Restaurant DS en vertoning Ants On A Shrimp - 16.00 - 20.00 - combiticket €15 
Bekijk video
Bekijk video
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now