Instagram NL   EN
26.05.2016 | Heb jij tijdens het EK Voetbal niemand om aan te moedigen, nu Nederland voor het eerst sinds jaren grandioos heeft verzaakt? Dan is het NK Trefbal bij De School echt iets voor jou! 24 teams uit de muzikale en creatieve sector zullen vanaf 13 juni in Het Gymlokaal tegen elkaar strijden om de gewilde De School NK Trefbal Cup te veroveren. 

Nachtburgemeester Mirik Milan zal het NK Trefbal dit jaar hosten. Milan zet zich als nachtburgemeester al jaren in om het nachtleven in Amsterdam te bevorderen en is een groot trefbal-fan. "Een leven zonder trefbal is als een club zonder DJ, trefbal is de enige sport die er echt toe doet", aldus Milan. De partijen zijn (in alfabetische volgorde):

100% Halal / 22Tracks / BAR / Het Concertgebouw / Cruquiusgilde / De School / Disco Dolly / DJBroadcast / FC Losers / Glamcult / HotMamaHot / ID&T / Melkweg / Muziekgebouw aan 't IJ / Paradiso / Nachtburgemeester / Pip Den Haag / RADION / N8 / Red Light Radio / Rush Hour / Subbacultcha! / Voyage Direct / VICE

De aftrap vindt plaats op 13 juni bij Het Gymlokaal. Van 18:00 tot 19:00 zullen de eerste wedstrijden uit de poulefase gespeeld worden. Tot vrijdag 1 juli wordt er op elke maandag, woensdag en vrijdag om die tijd gespeeld, waarna de knock-outfase aanbreekt. Iedereen is op deze dagen welkom om zijn of haar favoriete team aan te moedigen. 

De regels zijn heel simpel:

- Een team bestaat uit 6 personen.
- Via de grond is geen geldige worp. 
- Als je wordt geraakt, ben je af en mag je achter de tegenstander staan om je team te helpen.
- Een bal vangen, betekent dat de werper af is en een medespeler terug mag halen van het achterste vak. Gooi je iemand vanuit het achtervak af, dan mag diegene weer zijn eigen helft in.

De grand finale vindt plaats op vrijdag 15 juli, maar iedereen is natuurlijk meer dan welkom om al in de poulefase te komen kijken hoe deze teams de strijd met elkaar aan gaan. Na en vóór de wedstrijden kan je bij Café DS terecht voor een maaltijd en een biertje. We vergeten ook de verstokte voetbalfan niet, want tijdens de wedstrijddagen zullen ze de EK-wedstrijden op groot scherm vertonen!

Het volledige speelschema van het NK Trefbal vind je hier.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now